sâmbătă, august 29, 2009

Tocanita de ardei copti

Ador aceasta mancare vara in special... 
Ingrediente: 
- 2-3 pulpe de pui 
- 1 kg de ardei kapia sau grasi 
-ulei de masline 
- 4-5 cepe 
-300 ml suc de rosii sau 2 linguri cu bulion 
-sare piper 
-patrunjel 
- o lingura amidon 

Mod de preparare: 
Ardeii se coc , apoi se curata si se taie fasiute sau cubulete. 
Eu am dat in cateva clocote inainte pulpele de pui. 
Intr-un vas punem la incins cu cateva linguri de apa sau supa de pui uleiul de masline , adaugam ceapa tocata marunt lasam 5 minute si punem sucul de rosii sau bulionul desfacut in 250-300 ml supa de pui. 
Lasam sa fiarba ceapa , punem carnea si ardeiul copt taiat. 
Asezonam cu sare si piper si mai lasam pe foc sa se imbine toate aromele. 
Intre timp daca tocana mai necesita zeama puteti adauga supa de pui. 
Intr-un castron dizolvam amidonul in cateva linguri cu apa rece si turna peste mancare ...lasam sa dea in clocot 5 minute apoi punem verdeata tocata. 
Se serveste rece sau calda cu mamaliga sau paine.












Tocana de legume (conserva)

Pentru zilele de iarna reci , atunci cand e post sau nu va recomand aceasta tocana de legume...simpla si delicioasa. 

Ingrediente: 
- 2 kg ardei kapia rosii 
- 2 kg rosii 
- 3 cepe potrivite 
- 4-5 morcovi maricei 
- 500 ml ulei asa e reteta dar eu am pus doar 350 ml 
-250 g orez 
-3 catei de usturoi 
-frunze de patrunjel si telina...cate o legatura din fiecare 
-sare si piper dupa gust. 

Mod de preparare: 
Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate. 
Lasam cca 5 minute apoi adaugam si ardeiul tocat marunt...amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot. 
Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba. 
Intre timp dam in cateva clocote orezul , apoi il clatim cu apa rece. 
Cand legumele au fiert adaugam orezul , lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului , adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata. 
Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil , apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel , turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot. 
Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara. 
Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.














duminică, august 23, 2009

Premiul Crazy About Cookies

Azi am mai primit inca un premiu de la Maria...multumesc foarte mult!

Acest premiu minunat l-am primit de la Laura Laurentiu , ii multumesc pentru gandurile indreptate catre mine .
Aceste doua premii  doresc sa le  ofer cu toata inima tuturor prietenilor din lista mea , puteti trece oricand sa-l ridicati .


luni, august 17, 2009

Meniu de ziua copiilor mei

Sambata am avut party de pitici.I-am sarbatorit pe cei doi ingerasi ai mei.
Baietelul a implinit 7 ani iar fetita a avut ziua de nume.
Am stat pe ganduri, nu stiam ce sa le pregatesc , intr-un final am ales sa fac ceva rapid .
Am pregatit asa:
   -salata de vinete ( pe care nu am mai pozat-o)
   - frigarui aperitiv
   - tort cu blat de biscuite si crema de frisca cu jeleu de capsuni deasupra (pentru cei mici)
   - tort cu blat de biscuiti si crema de lichior de oua pentru adulti.
Acesta din urma a iesit pentru adulti pentru ca modul de preparare era in limba maghiara si nu m-am priceput asa bine la tradus.
intr-un final a iesit tare gustos.
   - briose cu ciocolata si bombonele deasupra.
Am avut si ajutor de nadejde dupa cum vedeti.







vineri, august 07, 2009

Ardei iuti la otet

Incet , incet imi pregatesc stocul de conserve pentru la iarna.
Imi plac la nebunie ardeii iuti, si cum acestia s-au facut in cantitate mare in gradina m-am hotarat sa-mi pun si la borcan pentru zilele reci.
Dupa cum vedeti am pus o parte de ardei  intregi si o parte taiati rondele.
Totul e facut din ochi , nu stiu ce cantitate de ardei sau de zeama am avut.

Ingrediente:
     - ardei iuti
     - otet
     - apa si sare ( o lingurita cu varf la litrul de apa am pus eu)
     - frunze de visin
     - piatra vanata optional ( acesta ii mentine verzi tot timpul ) eu nu am pus ca nu am avut.

Am spalat ardeii si i-am asezat frumos in borcane .
Am pregatit apa cu sare si am procedat in felul urmator: am pus cate o frunza, doua de visin in borcanul cu ardei am turnat otet in jumatate de borcan si am completat cu saramura.
Daca nu va place cu mult otet puteti pune cam un sfert de borcan de otet.
Deci zeama  la mine a fost 50%saramura si 50 % otet.
Am infiletat borcanele si le-am depozitat in camara.







miercuri, august 05, 2009

Premii in bucatarie


Se pare ca e luna premiilor.
Am primit acest premiu minunat din partea lui CAMI....multumesc ca ti-ai indreptat gandurile catre mine si multumesc pentru apreciere.
Acest premiu l-am primit cateva ore mai tarziu si de la Goldielocks , multumesc din suflet.
Ofer cu cea mai draga inima si eu la randul meu acest premiu urmatorilor bloggeri.
                    Reguli de acordare a premiului:
1. afisarea premiului
2. afisarea linkului celui care a acordat acest premiu
3. oferirea lui la 10 bloggeri
4. informarea bloggerilor prin mesaj


    LAURA
    IRINA
    ALINA
    JASMINE
    RALUCA
     BELY
    DANA2DOR
    GINUCA

marți, august 04, 2009

Pui cu cocos si salata de castraveti


Va propun o reteta interesanta, pui usor crocant cu gust dulceag de cocos...o nebunie.
Iata de ce avem nevoie:
    - un piept de pui file
    - doua albusuri
    -  5 linguri cocos deshidratat
    -ulei de masline
    - delikat
    
 Pentru salata:
   - o ceapa rosie
    - un castravete
    - ulei de masline
    -sare si otet dupa gust

Se incinge cuptorul la 190 grade.Se asezoneaza albusul si fileurile de pui cu delikat.Se inmoaie puiul in albusul batut apoi se da prin cocos si se pun in tava unsa cu putin ulei de masline, se da la cuptor pentru 20-25 minute pana prinde crusta aurie.
Intre timp  se taie castravetele  felii , se aseaza intr-o strecuratoare se presara putina sare si se lasa la scurs 5 minute.
Se inlatura excesul de zeama cu un prosp de bucatarie ,apoi se amesteca intr-un bol cu ceapa rosie feliata subtire , se asezoneaza cu ulei de masline si otet .
Pe farfuria in care servim se aseaza salata de castraveti , apoi feliile de pui cu cocos deasupra.
Pofta buna!










duminică, august 02, 2009

Premiul Amicizia


Multumesc din suflet  amicei mele dragi  NICO pentru acest premiu minunat si pentru ca s-a gandit la mine.
Acest premiu dorsc sa-l ofer si eu unor persoane dragi mie de la care ma invatat foarte multe si pe care le apreciez foarte mult.
                                             MAYA
                                            LAURA  ADAMACHE
                                             TEO
                                              EDITH
                                              BUCATARESELE VESELE
                                              AMALIA
                                              CUINA BANATEANA
                                              AMA
                                              ISABELA