Pentru zilele de iarna reci , atunci cand e post sau nu va recomand aceasta tocana de legume...simpla si delicioasa.
Ingrediente:
- 2 kg ardei kapia rosii
- 2 kg rosii
- 3 cepe potrivite
- 4-5 morcovi maricei
- 500 ml ulei asa e reteta dar eu am pus doar 350 ml
-250 g orez
-3 catei de usturoi
-frunze de patrunjel si telina...cate o legatura din fiecare
-sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate.
Lasam cca 5 minute apoi adaugam si ardeiul tocat marunt...amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot.
Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
Intre timp dam in cateva clocote orezul , apoi il clatim cu apa rece.
Cand legumele au fiert adaugam orezul , lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului , adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil , apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel , turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara.
Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.
Un blog cu retete de tot felul,ilustrate ...dulciuri, aperitive, mancaruri de post si nu numai.
sâmbătă, august 29, 2009
Tocana de legume (conserva)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu