miercuri, iunie 10, 2009

Paine coapta in vas de lut

Aceasta e o paine delicioasa si pufoasa.
Are intr-adevar gustul de paine de casa.
Ingrediente:
 ~ 35o g faina tip 650
 ~100 g faina graham
 ~ 2 linguri ulei de masline
 ~ 270 ml apa calduta
 ~ o lingurita sare
 ~ o lingurita zahar
 ~ un plic drojdie 7 g

Mod de preparare:
  Eu am pus ingredientele la masina de paine in ordinea aceasta: intai lichidele apoi punem faina amestecata cu zaharul si sarea si deasupra drojdia.
Setam programul de framantare si dospire.
Dupa ce e gata programul scoatem aluatul, il intindem putin cu sucitorul pe masa de lucru  si rulam apoi punem aluatul in vas de lut , crestam cu ajutorul unui cutit suprafata aluatului si lasam sa mai creasca.
Introducem vasul in cuptor la 200 grade timp de 20 minute-30 minute...pana cand painica prinde culoare aurie.
Pofta buna!










Niciun comentariu: