marți, decembrie 09, 2008

Rulouri cu cocos

Un desert foarte gustos si zic eu usor de preparat.Pentru aceste rulori avem nevoie de urmatoarele:

pentru aluat:
un pachet de margarina (250g)
400 g faina 
3 galbenusuri
100 ml lapte
20 g drojdie proaspata

pentru umplutura:
3 albusuri
250 g zahar pudra
100 g nuca de cocos
2 pliculete vanilie

Se prepara in felul urmator:
  se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar , cele 100 ml lapte si o lingurita cu faina si se lasa la dospit.Intre timp facem umplutura astfel: batem spuma albusurile cu zaharul, vanilia si la sfarsit adaugam nuca de cocos, aceasta umplutura o impartim in trei parti egale.
Continuam cu aluatul...dupa dospirea drojdiei amestecam margarina cu galbenusele , drojdia dospita pana obtinem un aluat elastic pe care il impartim in trei parti egale.
Atentie acest aluat nu se lasa la dospit.
intindem fiecare portie de aluat pe rand  pana la dimensiunea de cca 25/30 cm 
Ungem aceasta foaie cu o parte din umplutura din cele trei , rulam foaia iar cu un cutit taiem felii de grosimea unui deget si punem aceste felii intr-o tava peste care am pus hartie de copt.
Cutitul trebuie bagat inainte de fiecare taiere in apa rece.Se introduc in cuptor incalzit in prealabil timp de 20 minute .La fel se procedeaza si cu celealalte doua portii de aluat.
Pofta buna!














3 comentarii:

Edith spunea...

wow, Meli, ce bine arataaa :)

Anonim spunea...

Foarte delicios... O micuta intrebare. Nu ti se par prea incarcate pozele? Un pic mai simple ca sa fie mai clare. Fara suparare. Doar un sfat.

Melianda spunea...

Andreea ma bucur ca t-i se par delicioase si fara suparare pozele le fac cu telefonul si nu ies foarte bine de accea am ales sa le dau o alta nota...sunt facute doar picture &picture...dar am sa tin cont de sfatul tau