miercuri, decembrie 03, 2008

Pui cu lamaie si ierburi aromatice

Avem nevoie de :
un pui 1-1,4 kg
2 lamai
cateva frunze de busuioc
ulei de masline
ierburi aromatice(rozmarin, salvie, maghiran, sau mai simplu ierburi aromatice la plic)
delikat
piper
doi catei de usturoi
preferential daca doriti cateva felii de bacon...nu sunt in poza pentru ca eu m-am gandit sa le adaug in timp ce puiul era deja in cuptor.

Cum preparam:
spalam bine puiul si lamaile.In interiorul puiului introducem o lamaie intreaga si frunzele de busuioc.
Intr-un castron facem un bait din ulei de masline, ierburile aromatice usturoiul tocat marunt si putina coaja rasa de lamaie un sfert de lingurita.
Amestecam aceste ingrediente si ungem puiul cu  acest amestec.
Stoarcem apoi zeama de la o jumatate de lamaie peste pui.
Intr-o tava rotunda sau un vas ena rezistent la caldura  il ungem cu putin ulei de masline, asezam puiul si il acoperim cu folie.Il dam la cuptor la foc moderat pret de o ora si 20 minute.
In ultimele 20 minute daca dorim asezam peste pui feliile de bacon si il lasam la cuptor fara folie sa se rumeneasca frumos.
Este o friptura usor  aromata.
eu am servit cu cartofi la abur si mujdei de usturoi.
Pofta buna!










Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget