vineri, decembrie 19, 2008

FASOLE SCAZUTA

INGREDIENTE:

500 g fasole
200 g suc de rosii
3 cepe
un ardei gras
2-3 morcovi(eu am pus morcov razalit congelat)
ulei de masline
delikat
cimbru
piper 
verdeata (eu am folosit marar congelat)

MOD DE PREPARARE:
Fasolea se lasa la umflat pentru cateva ore apoi se fierbe schimband apa de trei ori...pe aragaz trebuie sa avem la indemana apa fierbinte pentru a turna peste fasole dupa schimbarea apei.
Intr-un vas se pune cateva linguri cu ulei de masline si cateva linguri cu apa pentru a inabusi ceapa si ardeiul tocat, morcovul razuit.Lasam 5 minute pe aragaz apoi adaugam sucul de rosii, mai lasam cateva minute pe foc apoi adaugam fasolea si completam cu zeama in care a fiert fasolea.
Tinem fasolea pe foc timp de o jumatate de ora, asezonam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam mararul tocat marunt si un varf de lingurita cu cimbru.
Se serveste cu castraveti acri sau o salata de muraturi asortate.
POFTA BUNA!















Niciun comentariu:

Share it