vineri, iulie 03, 2009

Papanasi

            Ingrediente: 
- 500 g branza de vaci, proaspata
- 70 g zahar tos 
- 200 -250 g faina 
- ulei pentru prajit 
- un praf de sare 
- coaja rasa de la 1 lamaie optional 
- 2 oua 
-1 lingurita bicarbonat de sodiu sau un plic praf de copt stins in doua lingurite de zeama de lamaie 

            
 Mod de preparare: 
Amestecam branza cu galbenusurile zaharul , sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine apoi adaugam albusurile batute spuma , amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina...si framantam pana se dezlipeste de pe maini. 
Formam gogosele din aluat iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. 
Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. 
Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat , nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata. 
Le scoatem pe un servet de hartie absorbant. 
Eu pentru sotul meu am mai facut doi papanasi dar la cuptor si au iesit foarte gustosi. 
Se servesc cu smantana si dulceata din belsug. 
Eu am servit cu dulceata de capsuni si dulceata de caise. 
Pofta buna...sunt un deliciu! 
















5 comentarii:

klausenburger spunea...

imi faci o poftaaa! tare bine arata... ma baga in pacat sa renunt la cura de slabire :P

Melianda spunea...

Ma bucur ca iti plac cum arata ...chiar daca esti la cura poti incerca sa mananci, odata la luna nu cred ca e interzis...multumesc si te mai astept!

Lacrima spunea...

daca le-as ascunde niste fructe prin frisca s-ar lipi la fel de tare la cantar? :p

cand ai timp mai treci pe la o cafea virtuala in bucataria mea virtuala :)

Melianda spunea...

Lacrima se lipeste de cantar si cu fructe si fara fructe ...dar ce dulce nu se lipeste...o sa trec in vizita pe la tine.O saptamana cat mai buna sa ai!

ASTERIX spunea...

un saluto specialissimo da asterix e tutto lo staff del dixdipcpervoi

A apărut o eroare în acest obiect gadget