In sfarsit mi-am procurat aparatul de waffles mult visat asa ca l-am pus la treaba.
pentru waffles:
~250 g faina
~3 oua
~3 linguri zahar
~500 ml lapte
~un plic praf de copt
~100 g unt topit
~o esenta rom sau vanilie
~un praf sare
pentru topping
~inghetata de vanile, fructe sau cacao
~dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu laptele , esenta si untul topit.
Faina se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt , peste ea se adauga galbenusurile amestecate cu laptele si untul iar la sfarsit punem albusurile spuma.
Cu un polonic punem din compozitie in aparatul incins .
Se servesc lipite intre ele cu diferite creme sau cu inghetata si dulceata in cazul meu.















4 comentarii:
Bun gasit!
Sa il stapanesti sanatoasa!
Ce consistenta au goffre-urile alea?
Ca foaia de napolitana?
Cu ce altceva le mai poti manca? doar cu dulce?
Lavinia
Lavinia , multumesc sunt multumita tare de aparat!
In legatura cu gofrele cum sa-ti explic consistenta...e ceva intre pandispan si clatite. Le poti manca si ca aperitiv , nu neaparat dulci, doar ca nu mai adaugi zahar dar poti adauga in compozitie ceva verdeata sau branza .Le poti unge cu o pasta de branza sau cu ce doresti.
Te pup, o seara buna iti doresc!
Interesting! Ia sa fac niste ''sapaturi'' sa vad preturi alea-alea...
Merci!
Numai bine!
Lavinia sa stii ca nu e foarte costisitor aparatul, chiar deloc si chiar se merita.Succes si o zi buna!
Trimiteți un comentariu