vineri, februarie 27, 2009

Ciorba de vacuta

O ciorba acrisoara facuta cu bors de casa , absolut delicioasa!
Ingrediente:

- 700 g pulpa vita sau vitel
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 4 cepe
- 2 linguri bulion sau 250 g suc de rosii
- 1 l bors de casa (reteta aici ) sau bors la plic
- delikat
- verdeturi (patrunjel, marar, leustean)
- cimbru preferential
- smantana preferential
 
Mod de preparare: 
taiem carnea cuburi si o punem la fiert in 3,5 l apa rece. Cand se formeaza spuma o strangem cu o spumiera si lasam sa fiarba carnea in continuare.
Pe la jumatatea fierberii adaugam legumele taiate , acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.Dupa ce legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam bulionul sau sucul de rosii , asezonam cu sare sau delikat si mai lasam pana incepe sa clocoteasca, atunci adaugam si borsul si mai lasam pe foc 5 minute dupa ce ciorba incepe sa fiarba.Taiem patrunjelul si leusteanul marunt si  o adaugam  in ciorba impreuna cu cimbrul daca doriti si putin marar (eu am fol. marar uscat).
Acoperim oala pret de 5 minute ca sa se imbine aromele , apoi ridicam capacul.
Servim cu o lingura de smantana si ardei iute.
Pofta buna!












2 comentarii:

Daniela spunea...

super arata...fac si eu azi:)

Melianda spunea...

Ma bucur ca iti place, astept sa-mi spui cum ti-a iesit.
Pup si te mai astept!