joi, februarie 19, 2009

Piure de urzici

INGREDIENTE:

- 500 g urzici ( eu am avut urzici oparite si congelate)
- ulei de masline
-3 catei de usturoi
- delikat
- marar ( eu am folosit uscat)
- patrunjel ( eu am fol. patrunjel uscat)
- o lingura amidon
- doua linguri de smantana lichida ( preferential)

MOD DE PREPARARE:

Urzicile le-am lasat la decongelat apoi le-am bagat la robot si le-am maruntit.
Intr-o craticioara se pune putin ulei de masline , se lasa la incins apoi se adauga urzicile mixate amestecam timp de doua minute , adaugam apoi condimentele si verdeata si apa cat sa acopere urzicile.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba 5-7 minute maxim.
Intr-un castron amestecam amidonul cu putina apa si apoi il rasturnam peste urzici...amestecam pana se ingroasa cam 5 minute.
Dam vasul cu piureul de urzici deoparte si adaugam usturoiul tocat marunt si preferential puteti pune si smantana lichida.
Se serveste cu mamaliga sau cu pui la cuptor in cazul meu.
Pofta buna!











7 comentarii:

Liliana spunea...

Vai, mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Melianda spunea...

Liliana daca ai sti ce pofta aveam eu de urzici si tot amanam momentul sa le scot din cpngelator ca nu mai aveam decat aceasta punguta, dar nu am mai rabdat si m-am pus pe treaba...

Teo spunea...

iuuuui, ce bine arata!! abia astept sa apara si la noi!

Melianda spunea...

Teo si eu abia astept sa vina primavara sa mai imi pun ceva provizii in congelator...eu de acum doi ani am inceput sa mananc urzici ,pana atunci nu mi-au placut...
p.s. sa-ti traiasca ingerasul!

Irina spunea...

Nu am mancat niciodata urzici, reteta mi-a atras atentia, oare exista urzici pe aici ?

Melianda spunea...

Irina ar trebui sa se gaseasca urzici...ca astea ies de obicei primvara , si nu sunt deloc pretentioase.
de obicei se gasesc pe la piata la tarabe...asta aici la noi sau ies prin gradini.
Sunt foarte bune la gust ...iti i-a mult timp sa le alegi si sa le speli dar zic ca se merita...

mariette spunea...

Tot cam asa il fac si eu!Azi se presteaza...O zi buna!

Share it