duminică, martie 29, 2009

Moelleux au chocolate

 Va propun un desert cu un gust minunat . O prajiturica cu un invelis ca de pandispan si un interior asemanator   spumei  de ciocolata.

Ingrediente:
  pentru 8 portii:
~ 6 oua la temperatura camerei
~300 g ciocolata amaruie
~200 g zahar
~150 g unt topit si racit
~ o lingura de alcool aromat sau rom
~ o lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:
    Se topeste ciocolata la bain-marie. Intr-un vas  suficient de mare amestecati cu mixerul zaharul cu doua oua intregi  si patru galbenusuri pana isi tripleaza volumul si consistenta este suficient de tare.Adaugati alcoolul si esenta si mai mixati inca 30 secunde.
Dupa mixare adaugati si ciocolata topita  putin cate putin amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia , apoi puteti adauga si untul putin cate putin.
Se bat cu mixerul cela 4 albusuri pana se fac spuma dar foarte tare insa.Incorporati  cu grija albusurile batute cu o spatula in compozitia de ciocolata .
Se unge cu un o forma rotunda cu diametrul de 26 cm sau puteti pune in forme micute de briose de exemplu, se baga la cuptor , primele 7 minute la 250 grade apoi restul pana la 30 minute la 200 grade.Pentru formele mai mici timpul de coacere este mai mic.
Este gata  cand s-a format o crusta.Prajitura va creste mult in cuptor dar la scoatere se va retrage formand crusta respectiva. Inainte de a fi scos din forma se lasa sa se raceasca 10 minute.
Aceste desert se poate servi cald cu inghetata de vanilie sau se poate consuma ca atare.
Pofta buna!


















Niciun comentariu:

A apărut o eroare în acest obiect gadget