sâmbătă, august 29, 2009

Tocanita de ardei copti

Ador aceasta mancare vara in special... 
Ingrediente: 
- 2-3 pulpe de pui 
- 1 kg de ardei kapia sau grasi 
-ulei de masline 
- 4-5 cepe 
-300 ml suc de rosii sau 2 linguri cu bulion 
-sare piper 
-patrunjel 
- o lingura amidon 

Mod de preparare: 
Ardeii se coc , apoi se curata si se taie fasiute sau cubulete. 
Eu am dat in cateva clocote inainte pulpele de pui. 
Intr-un vas punem la incins cu cateva linguri de apa sau supa de pui uleiul de masline , adaugam ceapa tocata marunt lasam 5 minute si punem sucul de rosii sau bulionul desfacut in 250-300 ml supa de pui. 
Lasam sa fiarba ceapa , punem carnea si ardeiul copt taiat. 
Asezonam cu sare si piper si mai lasam pe foc sa se imbine toate aromele. 
Intre timp daca tocana mai necesita zeama puteti adauga supa de pui. 
Intr-un castron dizolvam amidonul in cateva linguri cu apa rece si turna peste mancare ...lasam sa dea in clocot 5 minute apoi punem verdeata tocata. 
Se serveste rece sau calda cu mamaliga sau paine.












Un comentariu:

Alina spunea...

Buna tare tocanita cu ardei copti!!!
Si noua ne place! A noastra tocmai s-a terminat si iara mi-ai facut pofta :P
O zi buna!