luni, iunie 22, 2009

Tort din piscoturi de sampanie cu iaurt de visine si frisca

Acesta este inca un tort preparat de ziua mea , super rapid si gustos.


Ingrediente:

  Pentru blat:

~un pachet si jumatate de piscoturi de sampanie

Pentru insiropare:

  ~compot de ananas

Crema:

  ~375 g iaurt de visine

  ~un pliculet de gelatina 300 g frisca

Pentru ornare:

   ~frisca, bombonele de diferite forme, fulgi de cioco.

 

Preparam crema  exact ca in aceasta reteta.

Trecem la asamblarea tortului:

Pe o tava eu am folosit dreptunghiulara punem un strat de piscoturi pe care le-am inmuiat  pe rand inainte in compot de ananas. Pe primul strat de piscot punem crema si apoi bucati de ananas si procedam aa pana la terminarea piscoturilor.Ultimul strat va fi de piscot .Imbracati tortul in frisca  si ornati dupa preferinte. Eu am pus fulgi de cioco , bombonele decorative si zmeura proaspata.

Se tine la rece cateva ore inainte de servire.

Pofta buna!
















2 comentarii:

Sorin spunea...

un tort reusit, arata foarte bine

Melianda spunea...

Multumesc pentru apreciere, a fost si foarte gustos.
Te mai astept pe la mine! o seara buna!