Leusteanul e verdeata mea preferata.In ciorbe sau borsuri pun din abundenta leustean tocat marunt.
In fiecare an imi pun la congelator pungute cu verdeata dar acum cateva zile am descoperit si alta metoda de a pastra leusteanul.Reteta nu imi apartine, am descoperit-o la Maya pe blog si mi-am zis ca trebuie neaparat sa o incerc.
Am mai citit pe net si de la autoarea retetei am descoperit ca si cozile de leustean se pot pastra in acest fel.
Dar aceasta e o alta reteta la fel de simpla.
Iata de ce avem nevoie:
totul este ochiometric , nu stiu cantitati exacte.
-leustean
- sare
- ulei (eu am folosit de masline)
Se curata leusteanul, frunzele se spala cu apa rece apoi se pun in blender si se toaca marunt, adaugam sare , eu am pus cam multa dar e suficient sa adaugati sare dupa gust, data viitoare voi sti cum sa fac ,punem si uleiul tot asa din ochi , dupa gustul fiecaruia cat sa se formeze o pasta dupa mixare.
Se pune la borcane cu guleras de ulei, se infileteaza capacele si se pastreaza la frigider.
Se poate pune in ciorbe sau chiar in farfurie inainte de servire.
10 comentarii:
Ce faina ti-a iesit. Voi face si eu.
foarte interesant si foarte practic!si cred ca foarte bun,merita incercat!
Diana sa faci ca iese super, astept impresii...o seara buna!
Alison asa am zis si eu cand am vazut reteta si nu imi pare rau ca am incercat, o seara buna!
interesant! nu e prea puternic gustul? cat pui la o ciorba de exemplu?
Lacrima depinde de gustul fiecarei persoane in parte...eu as pune cam un sfert de lingurita la farfuria cu ciorba chiar si jumatate, mie imi place mult leusteanul.
Interesanta reteta,si cred ca e tare buna.Mama are tare mult leustean in gradina,si-am sa-i daruiesc reteta ta.Multumesc.
arata perfect.
Paradis ma bucur ca iti place reteta, chiar azi mi-am pus la ciorba putina pasta...asa ca merita.
Simona , multumesc pentru apreciere.
Te mai astept pe la mine.
Trimiteți un comentariu