INGREDIENTE:
muschi file proaspat 1 kg
muschiulet montana (eu am fol.o bucata)
500 ml vin alb sec
delikat
sare
piper
cimbru
maghiran
ienibahar
si saramura preparata astfel (o lingura de sare la litrul de apa)
3-4 catei de usturoi.
MOD DE PREPARARE:
Muschii se tin timp de 4 zile in saramura in care am pus si usturoiul pisat undeva la rece, acestia trebuie sa fie acoperiti in totalitate.
Dupa ce au stat in saramura preparam zeama in care ii vom fierbe astfel:
punem intr-o oala suficient de adanca vinul, apa , adaugam condimentele asezonam cu delikat si piper lasam sa dea in clocot.Intre timp legam muschiul cu sfoara (eu din lipsa de sfoara am legat cu un snur) si il scufundam in zeama clocotita.
Lasam sa fiarba cca 30 -45 minute.
se scoate si se lasa la racit.
Se poate servi ca aperitiv cu pasta de hrean dupa preferinte.
Daca se doreste acest muschi se poate afuma sau in zeama in care vom fierbe muschiul putem adauga boia dulce de ardei ca sa ii dea putina culoare.
Pofta buna!
4 comentarii:
Tare interesanta reteta , da-mi voie sa te adaug pe lista mea de bloguri, imi plac mult retetele tale !
Amalia multumesc pentru aprecieri,si imi face placere ca blogul meu sa fie in lista ta.
Buna....in primu rand ,felicitari pentru bunatatile de aici....in al 2lea rand as vrea sa te intreb oare pot folosi aceasta metoda cu un piept de pui? As vrea sa obtin un fel de sunca de pui pentru ca nu as vrea s-o iau din comert....pupici!
Andreea eu zic ca poti incerca numai ca ai sa micsorezi timpul de marinare si de fierbere
adica poti lasa pieptul de pui maxim doua zile in saramura , iar la fierbere il poti lasa maxim 20 minute.
Daca incerci sa faci aceasta reteta te rog sa-mi spui cum ti-a iesit, chiar sunt curioasa , cred ca am sa incerc si eu cu piept de pui.
succes si multumesc de felicitari!
Trimiteți un comentariu