Acestea sunt prajiturile copilariei mele.Insiropate cu multa frisca nu era saptamana in care sa nu mananc macar una.
Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri pesmet
o lingura faina
Pentru sirop avem nevoie de:
300 ml apa
150 g zahar
esenta rom
Pentru ornare:
500 ml frisca lichida
topping de fructe.
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albus.Albusul se bate cu zaharul bezea, galbenusul se amesteca cu putina sare si il incorporam treptata in bezea.Se adauga pesmetul in care am pus si faina si amestecam de sus in jos usor pentru a nu se lasa compozitia. Se ung si se tapeteaza formele se umplu cam trei sferturi cu compozitia de mai sus si se dau la cuptorul in prealabil incalzit la 180-200 grade timp de 20-30 minute.Se poate face testul cu scobitoarea pentrua vedea daca sunt coapte.
Intre timp preparam siropul.Punem pe foc apa si zaharul lasam sa fiarba pana se ingroasa putin , il lasam deoparte sa se raceasca nu forte mult apoi adaugam esenta de rom.
Dupa ce savarinele s-au copt le scoatem le punem intr-o tava dar cu fundul in sus taiem capace din ele , le insiropam cat mai bine cu siropul caldut si le lasam sa se raceasca foarte bine.
Separat batem frisca bine, eu adaug ori o lingura de smantana grasa ori un plic de intaritor de frisca.
Umplem savarinele cu frisca punem si capacele care au fost insiropate si ele si deasupra punem topping de fructe dupa preferinte.
Se lasa cel putin doua ore la rece apoi se servesc.
Pofta buna!
9 comentarii:
Wow ...ca la cofetarie...ce pofta mi-ai facut!
Sunt prajiturile si copilariei mele...desi sunt ceva ani buni intre mine si tine ;-)
Tot am zis ca le fac si uite nu apuc :-(
pa!!!
Nico mai conteaza anii important e ca ne aducem aminte de copilarie si ca putem manca dulciurile copilariei.
Multumesc, te pup!
Vai, corason, cum era sa te urasc eu azi :P Ai noroc ca tocmai am oprit aragazul si-mi pot baga nasul in pasca, altfel ma auzeai de-acasa :))))
Hey astea le stii Lipo , le-ai vazut mai demult dar abia am apucat sa postez reteta.
Pfii bine ca nu mi-am muscat limba...ha,ha,ha.
Sa ai pofa la pasca, pup.
Delicioase savarine!Arata mult mai bine decat cele de la cofetarie, felicitari!
Multumesc Vio, sunt si mai bune ca cele din cofetarie.
Savarinele mi se par extraordinare. N-am mai facut nici eu de foarte multa vreme. Felicitari pentru un blog superb!
Ligia , multumesc mult, ma bucur ca iti plac si savarinele si blogul.
Te mai astept pe la mine.
Aceast link nu merge , si nu stiu ce upload si la ce poze ai facut asa ca te rog sa revii cu detalii.
Trimiteți un comentariu