vineri, martie 19, 2010

Ciuperci la tigaie


O reteta foarte simpla si delisioasa.
Ieri a trebuit sa pregatesc ceva rapid si simplu din lipsa de timp , avand ciuperci in frigider m-am hotarat sa le prepar in felul urmator.

Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 50 g unt taiat cubulete
- 100 ml vin alb sec
- doi catei de usturoi sau praf de usturoi ( eu am folosit praf)
- sare , piper si patrunjel proaspat

Ciupercile le spalam le taiem felii si le punem intr-o tigaie cu untul taiat cubulete.
Can untul incepe sa sfaraie amestecam ciupercile in tigaie ca toate feliile sa se impregneze cu untul le lasam 5 minute apoi asezonam cu sare , piper, usturoi si adaugam vinul.
Lasam sa scada sosul putin si la sfarsit adaugam patrunjel proaspat tocat.
Eu am servit cu mamaliga .
Pofta buna!










8 comentarii:

Olgutza spunea...

Tare bune sunt... si eu mai improvizez ceva asemanator cand sunt in criza de idei/timp si am cele trebuincioase ;)

Naina spunea...

Ce bunatate, ca sa nu mai spun ca arata foarte bine prezentarea. Bravo!!

Melianda spunea...

Da Olgutza Chiar din ciuperci poti improviza feluri de mancare pentru ca se fac si foarte repede.

Melianda spunea...

Naina, multumesc.

Bucatareasa Incepatoare spunea...

Super! Mi-ai facut o pofta!

Sarea in bucate spunea...

la mine pe blog 2 premii pt tine!

Anonim spunea...

Ti-am trimis un premiu. Felicitari pentru ceea ce faci, ca faci bine!

Melianda spunea...

Just me , Iustina va multumesc mult pentru premii, o sa trec in curand sa le ridic.
O zi buna va doresc!