joi, octombrie 22, 2009

Prajitura cu mere si iaurt

Aceasta prajitura pe cat e de gustoasa pe atat e usor de preparat.
Ingrediente:
- 6 linguri cu ulei
-6 linguri cu zahar
-12 linguri cu faina
-400 g iaurt
-1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie
-arome ( scortisoara si vanilie)
Pentru umplutura:
-1, 5 kg mere
Mod de preparare:
Merele se dau pe razatoarea mare si se storc foarte bine de zeama pe care o lasa si se amesteca cu scortisoara (eu nu am pus pentru ca nu imi place scortisoara).
Intre timp amestecam uleiul cu zaharul pana obtinem o pasta, adaugam iaurtul si mixam, punem faina si la sfarsit punem bicarbonatul si vanilia.
Amestecam pana la omogenizare.
Aceasta compozitie o vom imparti in doua .Intr-o tava nu foarte mare pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina punem jumatate din compozitie nivelam apoi adaugam merele rase si scurse foarte bine.Presaram zahar deasupra si turnam apoi si jumatatea cealalta de compozitie.
Punem tava in cuptorul incins la 200 grade timp de 20-25 minute pana la rumenire.
Se taie dupa ce se raceste.
Pofta buna!













vineri, octombrie 16, 2009

Rosii murate cu usturoi

Aceasta reteta apartine Luciei BP de pe RC.
V-o recomand cu drag, aceste rosii sunt un deliciu.
Ingrediente:
- 2 kg rosii cherry
-cativa catei de usturoi
-frunze de visin
- frunze de vita de vie
-boabe de piper
-boabe de mustar
-foi de dafin
-otet , sare, apa

Se spala rosiile, aceste trebuie sa fie coapte dar tari...se pot folosi si soiul de rosii galbene.Intr-o oala pe aragaz facem saramura astfel: la un litru de apa punem o lingura de sare si 50 ml otet.
In borcane spalate si uscate asezam frunze de vita de vie, apoi rosiile.Punem usturoi , cam doua trei bucati la borcan , boabele de piper, boabe de mustar si frunza de dafin.Deasupra asezam cate una doua frunze de visin si turnam saramura fierbinte.
Infiletam bine borcanele , le acoperim cu o patura pana la racire apoi le depozitam in camara.
Se servesc la fripturi si alte mancaruri.
Pofta buna!








marți, octombrie 06, 2009

Conopida crispy

Va prezint o reteta usoara si rapida , o conopida crocanta cu care va veti delecta si familia dar si prietenii.
Pentru aceasta vom avea nevoie de:
- o conopida medie
- 3 oua
- 50 g telemea de oaie sau parmesan
- faina
- delikat
- praf de usturoi
-5-6 linguri cu fulgi de cereale maruntite

Mod de preparare:
Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste 5 minute in apa clocotita in care punem putina sare.
Intre timp intr-un castron batem ouale bine, le asezonam cu delikat, adaugam branza razalita si putin praf de usturoi pentru aroma.
Amestecam si adaugam cate putina faina pana obtinem un amesteg omogen mai gros decat aluatul de clatite.
Incingem cuptorul la 200 grade, intr-o tava punem hartie de copt in care asezam frumos buchetelele de conopita date prin amestecul de mai sus apoi prin fulgii de cereale.
Lasam la copt pana se rumenesc frumosc si devin aurii...cca 20 minute.
Eu le-am servit cu sos de iaurt si usturoi.
Merge foarte bine si ca aperitiv sau garnitura.
Pofta buna!










A apărut o eroare în acest obiect gadget