vineri, octombrie 16, 2009

Rosii murate cu usturoi

Aceasta reteta apartine Luciei BP de pe RC.
V-o recomand cu drag, aceste rosii sunt un deliciu.
Ingrediente:
- 2 kg rosii cherry
-cativa catei de usturoi
-frunze de visin
- frunze de vita de vie
-boabe de piper
-boabe de mustar
-foi de dafin
-otet , sare, apa

Se spala rosiile, aceste trebuie sa fie coapte dar tari...se pot folosi si soiul de rosii galbene.Intr-o oala pe aragaz facem saramura astfel: la un litru de apa punem o lingura de sare si 50 ml otet.
In borcane spalate si uscate asezam frunze de vita de vie, apoi rosiile.Punem usturoi , cam doua trei bucati la borcan , boabele de piper, boabe de mustar si frunza de dafin.Deasupra asezam cate una doua frunze de visin si turnam saramura fierbinte.
Infiletam bine borcanele , le acoperim cu o patura pana la racire apoi le depozitam in camara.
Se servesc la fripturi si alte mancaruri.
Pofta buna!








4 comentarii:

Jacktels Kochbuch spunea...

Hallo Melianda ,

minunat aratä Muräturile tale.Super

Acuma cind ai zis cä sint gata, ca sä nu te visitez prea repede:-)))))


Multe Salutäri Jacob

alison spunea...

ce interesante!minunate!

Melianda spunea...

Jack mie imi plac la nebunie aceste rosii.
Turnand saramura fierbinte peste ele acestea se mureaza foarte repede.

Melianda spunea...

Alison ,multumesc!

A apărut o eroare în acest obiect gadget