duminică, martie 29, 2009

Frigarui de pui

Azi am zis sa pregatesc ceva rapid si sanatos, asa ca m-am pus pe treaba.
Ingrediente:
~ 700 g file piept de pui
~ 2 cepe
~ 2 ardei grasi unul rosu unul verde(eu am folosit doar rosu)
~ 2-3 rosii
~ ulei de masline
~ condimente (delikat, praf de usturoi, boia dulce, piper, )

Mod de prparare:
      Taiem fileurile de pui cuburi.La fel procedam si cu legumele.
Condimentam puiul , il amestecam si cu putin ulei de masline  si il lasam la frigider cca 40 minute.
Pe betisoare din bambus speciale pentru frigarui alternam puiul cu legumele dupa preferintele fiecaruia.
Se coc pe gratar de teflon, sau jar.
Daca coacem pe jar inainte de a pune carnea si legumele pe bete pe acestea din urma le udam cu apa pentru a nu se arde.
Eu am copt in cuptor .
Am servit cu salata de castraveti cu iaurt.







Moelleux au chocolate

 Va propun un desert cu un gust minunat . O prajiturica cu un invelis ca de pandispan si un interior asemanator   spumei  de ciocolata.

Ingrediente:
  pentru 8 portii:
~ 6 oua la temperatura camerei
~300 g ciocolata amaruie
~200 g zahar
~150 g unt topit si racit
~ o lingura de alcool aromat sau rom
~ o lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:
    Se topeste ciocolata la bain-marie. Intr-un vas  suficient de mare amestecati cu mixerul zaharul cu doua oua intregi  si patru galbenusuri pana isi tripleaza volumul si consistenta este suficient de tare.Adaugati alcoolul si esenta si mai mixati inca 30 secunde.
Dupa mixare adaugati si ciocolata topita  putin cate putin amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia , apoi puteti adauga si untul putin cate putin.
Se bat cu mixerul cela 4 albusuri pana se fac spuma dar foarte tare insa.Incorporati  cu grija albusurile batute cu o spatula in compozitia de ciocolata .
Se unge cu un o forma rotunda cu diametrul de 26 cm sau puteti pune in forme micute de briose de exemplu, se baga la cuptor , primele 7 minute la 250 grade apoi restul pana la 30 minute la 200 grade.Pentru formele mai mici timpul de coacere este mai mic.
Este gata  cand s-a format o crusta.Prajitura va creste mult in cuptor dar la scoatere se va retrage formand crusta respectiva. Inainte de a fi scos din forma se lasa sa se raceasca 10 minute.
Aceste desert se poate servi cald cu inghetata de vanilie sau se poate consuma ca atare.
Pofta buna!


















luni, martie 23, 2009

Sos de branza

Acest sos e foarte gustos si foarte usor de preparat.

Ingrediente:
~ 2 linguri ulei de masline
~ 2 catei de usturoi
~200 g smantana lichida
~150 g branza cu mucegai

Mod de preparare:
Intr-o tigaie se caleste usturoiul zdrobit cu uleiul de masline pana incepe sa isi degaje aroma.Se adauga smantana.Se tine pe foc potrivit cateva minute sa scada si se adauga branza  cu mucegai.
Se amesteca de cateva ori , se adauga putin piper si se lasa inca 5 minute.
Se tine sosul cald pana la servire.
Acest sos merge de minune cu o friptura de pui sau de vita dar merge foarte bine si cu peste.
Eu am servit cu pui la gratar.
Sosul si friptura trebuie sa fie la temperaturi apropiate.
Pofta buna!











Premii de la Ala

Ala iti multumesc pentru aceste premii si multumesc pentru aprecieri.





La randul meu ofer si eu aceste premii unor persoane dragi mie, pe care le admir si de la care am invatat multe.
Cristina K  , Maya  , Deea   , Laura , Teo 

marți, martie 17, 2009

Cornuri cu finetti

Azi copiii mei mi-au zis ca ar dori sa manance cornuri cu cioco asa ca le-am indeplinit dorinta si m-am pus pe treaba.
Au iesit cornuri delicioase si pufoase.
Iata reteta.

Ingrediente:
~250 ml lapte
~un ou (plus inca un ou pentru ungerea cornurilor)
~2 linguri ulei de masline
~jumatate lingurita sare
~o lingura zahar
~2 lingurite drojdie uscata
~500-520 g faina
~crema finetti

Mod de preparare: Eu am obtinut aluatul punand toate ingredientele in masina de paine in ordinea aceasta: Amestecam oul cu laptele si le punem in cuva, adaugam in cuva si cele doua linguri cu ulei.Intr-un vas de plastic amestecam zaharul si sarea cu faina apoi acestea le punem peste lichidele din cuva, facem o mica adancitura in faina si punem cele doua lingurite cu drojdie uscata apoi bagam cuva in masina  si programam pe framantare si dospire.
Dupa ce se termina programul scoatem aluatul si luam cate o bucata si o intindem pe masa de lucru in forma dreptunghiulara apoi taiem in patrate peste care vom pune finetti si le vom da forma unor cornuri.
Eu am facut si cornuri am facut si pestisori cu finetti .Acestia din urma i-am facut astfel: am intins o fasie de aluat am uns-o cu finetti apoi am impaturit aluatul in doua si cu forma de pestisor din plastic am taiat aluatul.
Am pus cornurile si pestisorii  in tava  peste care  am pus hartie de copt, apoi am uns cornurile si pestisorii  cu oul batut.
Am copt la 250 grade timp de 10-15 minute pana au devenit aurii.
Pofta buna!













A apărut o eroare în acest obiect gadget