duminică, aprilie 17, 2011

Scrumbie de Dunare la gratar

De Florii in orasul in care m-am nascut se mananca scrumbie.E un peste gras dar tare gustos. Asa ca am vorbit din timp  si mi-am procurat acest peste pe care nu l-am mai mancat de vreo patru ani.
Ingrediente:
~ scrumbie
~ sare
~ condimente
~ frunze de salata
~ lamaie
~ cativa cartofi
~ mujdei de usturoi daca doriti 
Eu am servit o parte cu multa lamaie si o parte cu mamaliga si mujdei de usturoi.

Mod de preparare:
        Curatam pestele, il spalam apoi il condimentam si il invelim in folie cum am facut eu.
Daca nu doriti sa il puneti in folie si il puneti asa direct pe gratar, ungeti gratarul cu putina grasime si neaparat gratarul sa fie incins ca pestele sa nu se lipeasca.
Il intoarcem pe ambele parti pana cand este gata, relativ pestele se face repede asa ca nu e nevoie de mult timp de preparare.
   Separat fierbem cartofii cu putin delikat , dupa fierbere ii amestecam cu putin unt si daca doriti presarati putin marar sau patrunjel verde proaspat tocat.
Pe un platou asezam cateva frunze de salata verde, peste ea punem scrumbia, langa asezam cartofii nature .Ornam cu cateva feliute de lamaie si ridichi.
La servire stoarcem zeama de lamaie deasupra pestelui si ....Pofta buna!







8 comentarii:

Marcela S. spunea...

Paste fericit tie si familiei!Pupici.

Irina spunea...

Paste fericit!

Momo spunea...

ce totala-i scrumbia asta!arata bestial...si eu salivez,ca-s mare fan peste!

Melianda spunea...

Marcela, Irina va multumesc...cu intarziere, scuze dar am fost foarte ocupata!

Melianda spunea...

Alison in sfarsit am ceva timp si trec prin blogul meu si cand m-am uitat iarasi al pozele cu scrumbia pe gratar , pur si simplu mi sa facut o pofta nebuna.
sa vad cum mai dau niste telefoane si mai fac rost de ceva scrumbie.

Antonina Sofia Sociu spunea...

Incet incet descopar numai blog-uri minunate, cu preparate pe masura :)) Ador pestele. Si eu am pe blog scrumbie la gratar..dar din pacate...nu prinsa sau preparata de mine (din cauza unditei prinsa in suruburi in debara si a fumului, asta daca o prindeam) ci alergata cu masina s-o aduc acasa..:)) Minunat preparat.. L-as manca in fiecare zi a saptamanii. O zi frumoasa!

Unknown spunea...

Buna,

Numele meu este Cristina Fulea si reprezint site-ul DivaHair.ro, unul dintre cele mai importante portal-uri pentru femei, din Romania.
Te contactez pentru ca organizam in aceasta luna un concurs, in care vom promova mai multe bloguri de culinar. Provocarea va fi ca fiecare blogger sa faca cel putin o reteta gustoasa la alegere pentru una sau mai multe dintre dietele de pe site-ul nostru http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/diete_a_-_z
Daca iti surade ideea de a participa la acest concurs astept un e-mail la adresa Cristina.fulea@divainteractive.ro pentru a-ti trimite mai multe detalii despre concurs.
Te rugam sa mentionezi si numele blogului tau pentru a evita orice confuzie.
Afla mai multe din urmatorul articol: http://www.divahair.ro/concursuri/inscrie-te_la_concursul_de_culinar_si_poti_castiga_premii_in_valoare_de_950_de_lei!

Multumim,
Echipa DivaHair.ro

Betty spunea...

Daca e peste, e pentru mine...Arata minunat! Daca vrei sa participi, te invit...http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011