joi, noiembrie 27, 2008

Cartofi cu carnati la cuptor


O mancare super rapida si usoara.
pentru asta vom avea nevoie de 
8 cartofi medii
6-8 bucati de carnati proaspeti
delikat
boia dulce
usturoi
cimbru
putina apa

Cartofii curatati si spalati se taie in patru se amesteca cu toate condimentele inclusiv cu usturoiul si se pun intr-o tava...deasupra asezam, carnatii, adaugam putina apa, ulei nu e nevoie sa punem pentru ca isi lasa carnatii destula grasime si altfel mancarea va iesi prea grasa.Acoperim cu folie de aluminiu, dam tava la cuptor pentru 25 minute , apoi luam folia si mai lasam 5 minute in cuptorul incins fara folie ca sa prinda culoare aurie.
Merg de minune cu o salata de muraturi sau sfecla cu hrean.
Pofta buna!


miercuri, noiembrie 26, 2008

Chiftelute din soia (de post)

Cum suntem in perioada postului, am zis sa mai diversific mancarea si sa prepar aceste chiftelute delicioase.Pentru asta avem nevoie de urmatoarele:
un pachet de soia granule de 100 g
3 cartofi fierti in coaja
o legatura de marar
2-3 catei de usturoi sau putin praf de usturoi
cimbru
delikat
ulei pentru prajit

Preparam in felul urmator:
Se fierbe soia conform instructiunilor de pe pachet...eu am fiert-o in apa cu putin delikat apoi am lasat-o sa se scurga bine...eventual luam soia in maini si stoarcem de zeama in exces.
Cartofii fierti ii curatam de coaja ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu soia, cu mararul, praful de usturoi, asezonam cu delikat piper si cimbru.
Punem intr-o tigaie ulei la incins , formam chiftelute pe care le tavalim prin faina si le prajim pana devin aurii.Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se pot face marinate in sos...eu le-am servit cu paste din orez si cu ketchup.
Pofta buna!








vineri, noiembrie 21, 2008

Langosi (de post)

Eu am folosit masina de paine pentru framantare si dospire
Ingrediente: 
500 g faina, 
doua lingurite drojdie uscata(eu am fol. masura de la masina de paine), 
2 linguri ulei,
o lingurita zahar, 
o lingurita sare,
370 ml apa calduta

Mod de preparare:

Amestecam faina cu sarea si zaharul, punem in cuva masinii apa calduta , adaugam uleiul, apoi faina facem o adancitura mica in faina fara sa iasa apa la suprafata si punem drojdia.Setam masina la programul de framantare.
Dupa ce s-a terminat programul luam aluatul, il punem pe o planseta unsa cu ulei si formam langosi pe care ii prajim in ulei pana devin aurii.
pofta buna!












miercuri, noiembrie 19, 2008

Salam de biscuiti (de post)

Aceasta reteta o am de pe   blogul Cristei

Mi-a placut aceasta reteta deoarece suntem si in post si nu are pic de grasime. Deci avem nevoie de: 

500 g biscuiti
150 ml apa (eu am pus 200)
100 g zahar(eu am pus 10 g indulcitor)
2 linguri de cacao amara
50 g stafide
2 linguri de dulceata de coji de pepene (eu am pus 3 linguri de dulceata de gogonele)
2 linguri dulceata de portocal(eu am pus doua linguri de coaja de portocala confiata)
3-4 linguri de visinata(eu am pus 2 fiole esente rom)
cocos ras
folie transparenta

Mod de preparare:

fierbem apa cu zaharul la mine indulcitorul, pret de cateva minute iar la sfarsit adaugam stafidele.Punem biscuitii rupti in bucati intr-un vas mare turnam siropul  cu stafide cu tot, dulceata, coaja de portocala, esenta si cacaoa...si amestecam bine.
Pe folia transparenta presaram daca dorim fulgi de cocos  adaugam compozitia pentru salam , strangem bine formand suluri pe care le legam la capete.Tinem in frigider pentru minim o ora apoi taiem si servim.E delicios.Pofta buna!






A apărut o eroare în acest obiect gadget