O reteta rapida si delicioasa.
Ingrediente pentru doua persoane:
- 250 g paste
-10-15 bucati de creveti nedecorticati proaspeti sau congelati
-4 catei de usturoi
-50-60 ml ulei de masline
-1/2 lamaie
-70 ml vin alb sau 50 ml coniac...(eu am folosit vin)
-in reteta mai scria si o jumatate de ardei iute pe care eu nu l-am folosit.
-sare sau delikat
Mod de preparare:
Pastele se prepara dupa indicatiile de pe pachet.
Intre timp spalam crevetii, pregatim o tava pentru cuptor sau un vas ena presaram putina sare in tava, asezam crevetii si mai adaugam putina sare deasupra.
Intr-un blender punem usturoiul, vinul sau coniacul, uleiul, zeama de la o jumatate de lamaie si mixam pana obtinem o maioneza lichida.
Turnam acest amestec peste creveti si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade
Lasam 15 minute in cuptor.
Dupa ce au fiert pastele, le scurgem, le asezam pe farfurie adaugam cativa creveti turnam sos deasupra si ornam cu o feliuta de lamaie si cateva felii de ardei kapia rosu.
Se serveste cald.
Pofta buna!
2 comentarii:
E criminala reteta asta! Ador crevetii in orice combinatie :D
Vreau si eu :( Fie-ti mila de o pofticioasa mica!
Ma bucur ca iti place aceasta reteta...cu parere de rau dar te anunt ca s-au terminat imediat ce le-am preparat...dar sunt foarte usor de facut ...
Trimiteți un comentariu