pt. umplutura:
600 g telemea de oi sau vaca,
6-7 oua,
pt.foi:
50-70 g unt la temperatura camerei,
o cana de apa calduta cca 250 g,
drojdie cat o nuca, sare,
2 linguri cu ulei, o lingura otet,
cca 500 g faina.
MOD DE PREPARARE:
Se pune faina intr-un castron,. Se face o gaura in mijloc, se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putina apa calduta, uleiul , un praf de sare si otetul.
Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale , radem branza si amestecam.
Pentru foi procedam astfel: dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru.
Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa.Vom avea patru foi in total.
Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte.
La fel vom face cu celelalte doua foi.In final vor iesi din patru doar doua foi, pe care le vom intinde pana se fac subtiri ca foita de tigara.
Pe masa se pune o fata de masa(eu am una care o folosesc numai pt.aceasta placinta), se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija sa nu se rupa, apoi se pune pe fta de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa.
Un comentariu:
Mai data gata cu placintele tale, mi-ai facut pofta si e trecut de 11 noaptea la mine, meli.... Sa vezi numai ce vise placute o sa am.
Pupici tie si ingerasilor tai.
Trimiteți un comentariu