joi, septembrie 16, 2010

Paine cu cartofi

Salutare tuturor. Recunosc ca mi-am cam lasat blogul si nu am mai postat nimic in ultima perioada dar am avut multe pe cap , dar de azi m-am hotarat incetul cu incetul sa postez noi retete .
Pentru inceput va propun o delicioasa si pufoasa paine cu cartofi.
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 400 g piure cartofi
- 500 ml apa calduta
- 50 g drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
- o lingurita rasa sare
- o lingurita cu zahar
- 3-4 linguri ulei

Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron , iar in mijloc vom face plamada astfel: amestecam drojdia cu zaharul putina apa calduta si putina faina si lasam sa creasca.
Dupa ce a crescut  adaugam pireul de cartofi , sarea si apa apoi framantam pana obtinem un aluat .
Atentie aluatul nu trebuie sa fie vartos de aceea puneti cate putina apa si framantati.
Lasati aluatul la dospit , dupa dospire impartiti aluatul in doua , formati painea pe care o asezati in tava in care am pus hartie de copt.
Le lasam si pe acestea cateva minute sa mai creasca apoi dam la cuptor cca 30-40 minute la 220 grade.
faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca painea este gata.
Pofta buna!