vineri, martie 19, 2010

Ciuperci la tigaie


O reteta foarte simpla si delisioasa.
Ieri a trebuit sa pregatesc ceva rapid si simplu din lipsa de timp , avand ciuperci in frigider m-am hotarat sa le prepar in felul urmator.

Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 50 g unt taiat cubulete
- 100 ml vin alb sec
- doi catei de usturoi sau praf de usturoi ( eu am folosit praf)
- sare , piper si patrunjel proaspat

Ciupercile le spalam le taiem felii si le punem intr-o tigaie cu untul taiat cubulete.
Can untul incepe sa sfaraie amestecam ciupercile in tigaie ca toate feliile sa se impregneze cu untul le lasam 5 minute apoi asezonam cu sare , piper, usturoi si adaugam vinul.
Lasam sa scada sosul putin si la sfarsit adaugam patrunjel proaspat tocat.
Eu am servit cu mamaliga .
Pofta buna!










miercuri, martie 10, 2010

Mucenici moldovenesti





Anul acesta am facut cu intarziere acesti mucenici. Chiar intarziati au fost mancati imediat.
Sa vedem ce ne trebuie :
700 g faina
300 m lapte
2 oua
250 g zahar
coaja de la o lamaie si o portocala
vanilie
50 g margarina
un praf de sare
10 g drojdie uscata
miere si nuca macinata

Mod de preparare: ( eu am facut aluatul la masina de paine)
Se topeste zaharul in lapte, se bat ouale si se amesteca cu laptele in care se adauga si coaja de lamaie , portocala si vanilia.
Intre timp topim margarina si o lasam sa se raceasca putin.
In masina de paine punem lichidul obtinut mai sus, turnam margarina topita , faina si deasupra adaugam drojdia apoi setam la programul de framantare si dospire.
Daca nu aveti masina aluatul se face in felul urmator.
Faina se amesteca cu drojdia.
Se topeste zaharul in lapte se bat ouale si se amesteca la randul lor cu laptele in care am pus si aromele.
Intr-un castron se pune faina si turnam incetul cu incetul lichidul si framantam pana la absorbirea totala a lichidului, in timp ce framantam punem si putin cate putin din margarina topita.
Se lasa la cald la crescut timp de o jumatate de ora apoi formam mucenici pe care ii mai punem la crescut in tava inainte sa-i coacem
Ii ungem cu ou deasupra si ii coacem timp de 20 minute la 200-250 grade.
Dupa coacere ii ungem cu miere si ii tavalim prin nuca.
Pofta buna!


















marți, martie 09, 2010

Nota 10

Rulou de curcan cu crema de branza si verdeata



In sfarsit azi mi s-a indeplinit visul meu .Copil fiind imi doream sa ajung bucatar si anul acesta mi s-a ivit ocazia sa fac acest curs pe care l-am terminat azi cu brio.
Sunt tare mandra de mine.
Examenul de azi a constat in doua probe: teorie si practica.
La ambele am luat nota maxima adica 10 .
Pentru proba practica am pregatit urmatorul preparat.
Mai incolo va voi prezenta si reteta ,azi am facut o singura fotografie al produsului final.