joi, decembrie 24, 2009

Craciun fericit !

Dragii mei va urez din suflet Craciun fericit , sa aveti parte numai de bucurii, sa va aduca Mosul tot ce va doriti, pace in suflet si in casa si dedic acest colind tuturor vizitatorilor mei si nu numai.

Craciun Fericit Pictures, Images and Photos





Din an in an sosesc mereu,
La geam cu Mos Craciun,
E ger cumplit, e drumul greu,
Da-i obicei strabun.
E ger cumplit, e drumul greu,
Da-i obicei strabun.


Azi cu stramosii cant in cor,
Colindul sfant si bun.
Tot "Mos" era si-n vremea lor,
Batranul Mos Craciun.
Tot "Mos" era si-n vremea lor,
Batranul Mos Craciun.


E sarbatoare si e joc,
In casa ta acum.
Dar sunt bordeie fara foc
Si maine-i Mos Craciun.
Dar sunt bordeie fara foc
Si maine-i Mos Craciun.


Acum te las, fii sanatos,
Si vesel de Craciun.
Dar nu uita, cand esti voios
Romane, sa fii bun!
Dar nu uita, cand esti voios
Romane, sa fii bun!

marți, decembrie 15, 2009

Clatite banatene

Am lipsit ceva timp, nu am avut timp sa mai scriu ceva dar am gatit in continuare.
Revin in forta cu cateva retete care sper sa va placa si de ce nu sa le incercati.

Ingrediente:

- clatite

- sos de vanilie ( eu am facut cu budinca de vanilie dar cu mai mult lapte in compozitie pentru ca aceasta sa iasa mai moale)

- 150 g branza dulce

- un ou

- 3 albusuri

- esenta de rom

- o lingura de nuca macinata

- stafide preferential

- 6 linguri zahar

- un plic zahar vanilat

- coaja de la jumatate de lamaie

- topping ciocolata sau de fructe

Mod de preparare:

Se fac clatitele. Separat intr-un vas amestecam branza cu oul, zaharul vanilat, o lingura de zahar, coaja de lamaie si stafidele.

Cu aceasta crema vom umple clatitele pe care le vom pune intr-un vas ena , deasupra punem sos de vanilie din abundenta sau budinca depinde de ce aveti apoi mixam albusurile cu 5 linguri de zahar si jumatate de sticluta de esenta rom pana obtinem compozita ca la bezele.

Punem cu mana bezeaua peste clatite o asezam cum ne vine noua bine , presaram nuca deasupra si introducem vasul la cuptor pentru 20 minute la 180-200 grade depinde de cuptor, cam pana cand obtinem culoare maronie la bezea.

Scoatem vasul din cuptor punem deasupra topping de care dorim si le servim calde.

Pofta buna!
















A apărut o eroare în acest obiect gadget