duminică, aprilie 17, 2011

Scrumbie de Dunare la gratar

De Florii in orasul in care m-am nascut se mananca scrumbie.E un peste gras dar tare gustos. Asa ca am vorbit din timp  si mi-am procurat acest peste pe care nu l-am mai mancat de vreo patru ani.
Ingrediente:
~ scrumbie
~ sare
~ condimente
~ frunze de salata
~ lamaie
~ cativa cartofi
~ mujdei de usturoi daca doriti 
Eu am servit o parte cu multa lamaie si o parte cu mamaliga si mujdei de usturoi.

Mod de preparare:
        Curatam pestele, il spalam apoi il condimentam si il invelim in folie cum am facut eu.
Daca nu doriti sa il puneti in folie si il puneti asa direct pe gratar, ungeti gratarul cu putina grasime si neaparat gratarul sa fie incins ca pestele sa nu se lipeasca.
Il intoarcem pe ambele parti pana cand este gata, relativ pestele se face repede asa ca nu e nevoie de mult timp de preparare.
   Separat fierbem cartofii cu putin delikat , dupa fierbere ii amestecam cu putin unt si daca doriti presarati putin marar sau patrunjel verde proaspat tocat.
Pe un platou asezam cateva frunze de salata verde, peste ea punem scrumbia, langa asezam cartofii nature .Ornam cu cateva feliute de lamaie si ridichi.
La servire stoarcem zeama de lamaie deasupra pestelui si ....Pofta buna!