marți, septembrie 22, 2009

Premii



Am primit aceste premii de la Alina si Carmen, doua persoane care gatesc cu multa dragoste si pasiune.
Doresc ca aceste premii sa le ofer cu drag tuturor persoanelor din lista mea.
Puteti veni cu mic cu mare sa ridicati aceste premii pe care le meritati.

sâmbătă, septembrie 05, 2009

Paine impletita

Reteta este preluata de pe blogul Laurei Laurentiu.
Am prestat-o si eu cu mici modificari si cu parerea de rau ca impletitura nu mi-a iesit ca la ea.
Nu-i bai exersez in continuare si imi va iesi dar pe voi va invit la ea pe blog sa vedeti acea impletitura frumoasa.
Sa vedem de ce avem nevoie. Aceste cantitati sunt pentru doua paini
- 900 g faina alba ( eu am pus jumatate alba jumatate graham)
- 550 ml apa
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lingurite rase zahar
- 2 lingurite rase sare
- 2 pliculete drojdie uscata

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea urmatoare:
Mai intai lichidele, amestecam apoi faina cu sarea si zaharul si le punem peste lichide iar la urma drojdia uscata.
Am setat programul de framantare si dospire.
Dupa aceasta am luat aluatul l-am impartit in doua si am impletit doua paini ca in imaginile urmatoare.
Le-am uns cu putina apa si deasupra am presarat un mix de cereale.
Am pus painile in tava in care am asezat hartie de copt.
Le-am bagat in cuptor la 5o grade ca sa isi dubleze volumul apoi le-am pus la copt cca 30 minute la 200 grade.
Iese o paine tare pufoasa care se taie frumos felii sau prin rupere se vad fasii , fasii... o minunatie!
Pofta buna!












marți, septembrie 01, 2009

Prajitura din foi cu miere

Am auzit de aceasta prajitura de la o prietena...si atat de mult a vorbit despre ea inca mi s-a facut pofta instantaneu si m-am apucat sa o prepar.
E delicioasa, nu m-am asteptat sa fie atat de gustoasa mai ales cand am auzit din ce e crema.
Dar sa vedem de ce avem nevoie.
Pentru foi:
- 370-400 g faina
- 150 g miere
- 75 g zahar
- 50 ml lapte
- 50 g unt
- un ou
- o lingurita bicarbonat

Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 70 g gris
- zeama si coaja unei lamai
- vanilie
- 100 g unt sau margarina

Pe langa crema vom mai avea nevoi si de gem acrisor ( de prune ,de caise eu am avut de fructe exotice)

Mod de preparare foi:
Intr-un vas se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se bate cu telul pe aragaz pana se umfla ca o spuma si isi dubleaza volumul. Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
Se lasa aluatul sa se raceasca dar nu foarte tare ci atat cat suporta mana pentru a se putea lucra cu el.
De preferabil sa fie caldut pentru ca asa se vor intinde foile mai bine.
Impartim aluatul in 4 si din aceste 4 parti vom intinde cate o foaie pe care o vom coace pe dosul tavii.
Eu am pus hartie de copt pe dosul tavii pentru a nu mai unge tava...
Foaia in cuptor se tine maxim 5 minute, aceasta se coace foarte repede.
Mod de preparare crema:
Intr-un vas pe aragaz se pun laptele , zaharul si grisul , se amesteca pana obtinem un amestec omogen dupa ce grisul e fiert lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul taiat cubulete coaja si zeama de lamaie , vanilia si amestecam.

Asamblarea prajiturii:
Pe un platou se pune o foaie , deasupra punem un rand de crema de gris, apoi alta foaie apoi un rand de gem ultimul strat va fi foaie.
Deasupra eu am pus o glazura de ciocolata si am presarat nuca de cocos fulgi.
Glazura se prepara astfel: topim 60 g cioco cu doua linguri lapte .
Se tine peste noapte sau cateva ore la frigider , apoi se taie dupa preferinte.
Pofta buna!














A apărut o eroare în acest obiect gadget