joi, ianuarie 22, 2009

PREMII

Am primit aceste premii de la Kriss, careia tin sa ii multumesc mult.
Aceste premii le ofer si eu tuturor persoanelor din lista mea, persoane pe care eu le admir mult si le vizitez blogurile ori de cate ori am ocazia.





miercuri, ianuarie 21, 2009

PREMII


Acest premiu l-am primit de la Cristina .Ii multumesc din suflet pentru apreciere.
Oferiti si voi acest premiu mai departe  pentru ca acesta sa mearga in continuare.
La randul meu ofer acest premiu dragut urmatoarelor persoane pe care le admir:


duminică, ianuarie 18, 2009

Mancare de pastai galbene cu carnati

INGREDIENTE:
fasole pastai (eu am folosit  borcane mari)
2 linguri bulion
ulei de masline
6 cabanosi sau carnati oltenesti
3 cepe
2 morcovi
un ardei kapia rosu
un pahar cu vin alb sec
delikat, piper
marar si patrunjel

MOD DE PREPARARE:

Punem la inabusit intr--un vas ceapa , ardeiul si morcovul in putin ulei de masline.Lasam 5 minute apoi daugam bulionul si vinul.Acoperim si lasam sa fiarba zece minute  apoi mai punem  cca 250-300 ml apa si cabanosii taiati ,asezonam cu delikat si piper.Dupa 10 minute adaugam fasolea scursa si continuam fierberea nu mai mult de 5 minute.
Dupa fierbere inchidem si punem verdeata tocata marunt.
Pofta buna!









sâmbătă, ianuarie 17, 2009

Ciulama de ciuperci

Cum aveam cateva ciuperci ratacite prin frigider m-am gandit sa fac rapid o ciulama cu ciuperci. 
Pentru asta vom avea nevoie de :
500 g ciuperci
150 ml smantana lichida
o ceapa
200 ml lapte
ulei de masline
delikat
o lingura de amidon

Procedam in felul urmator:
taiem ciupercile cuburi mici, tocam si ceapa si le punem la inabusit intr-o craticioara destul de adanca cu putin ulei de masline.
Dupa 5 minute adaugam laptele si putina apa apoi punem si delikatul.
Acoperim vasul si lasam la foc mic sa fiarba pret de 20-30 minute...intr-o canuta dizolvam amidonul si il turnam peste ciulama , amestecand incontinuu apoi adaugam smantana lichida si mai alsam 5 minute pe foc pana se intrepatrund toate.
Servim  cu mamaliguta calda.Daca preferati puteti pune o mana de marar proaspat tocat la sfarsit.

















sâmbătă, ianuarie 10, 2009

Ciuperci umplute

INGREDIENTE:

12 ciuperci destul de marisoare
un ardei capia rosu
o ceapa
2-3 catei de usturoi
200 g kaiser
150 g smantana lichida
100 g vin alb sec
ulei de masline
2 rosii
12 feliute cascaval pentru fiecare ciuperca
sare piper

MOD DE PREPARARE:

Curatam ciupercile le spalam si le punem la scurs.
Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa ,usturoiul, ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi adaugam si kaizerul taiat si amestecam , turnam vinul si lasam sa fiarba pana scade putin.
Dupa zece minute punem si smantana si amestecam incontinuu pana se ingroasa si totul devine aproape omogen, asezonam cu sare si piper.
Ciupercile le punem intr-o intr-o tava in care am pus hartie de copt, presaram sare si piper peste ele apoi le umplem  cu aceasta compozitie  si deasupra lor punem cate o felie de rosie.
Introducem la cuptor pentru 15 minute , scoatem tava punem peste ciuperci feliile de cascaval si le mai lasam zece minute in cuptor.
Le servim cu sos de iaurt cu usturoi si verdeata.
Se pot servi foarte bine si reci sunt delicioase!
Pofta buna!
















Tiramisu

INGREDIENTE:

500 g piscoturi
500 g mascarpone
5 galbenusuri
200 g frisca
3-4 linguri de lichior Amaretto
350-400 g cafea gata preparata neindulcita
cacao
5 linguri zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

Amestecam galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana cand acestea se albesc si devin o crema omogena...luam vasul de pe aburi adaugam mascarpone si continuam amestecarea usor cu o lingura de lemn.Dupa aceasta vom pune si frisca amestecand usor.
intr-o tava punem un strat de crema apoi inmuiem cate un piscot nu mai mult de doua secunde  in cafea  peste  care in  prealabil  am adaugat lichiorul si facem un strat de piscoturi apoi iarasi unul de crema unul de piscoturi si inca unul de crema.
Deci ultimul strat va fi de crema.Peste aceasta presaram din abundenta cacao pudra si dam la frigider pentru cel putin trei ore.
Pofta buna!