sâmbătă, aprilie 19, 2008

PIEPT DE PUI CU SMANTANA SI PESMET

INGREDIENTE: 











PRAJITURA FURNICA

INGREDIENTE: 



MOD DE PREPARARE:


















joi, aprilie 17, 2008

SALATA CU SOMON AFUMAT

INGREDIENTE:
100 g somon afumat
un cartof fiert mai maricel
4 fire de ceapa verde
3 linguri cu iaurt
cateva foi de salata
un ou fiert
patrunjel
o rosie 
sare si piper

MOD DE PREPARARE:
se pun aseaza foile de salata pe un platou sau un castron.Separat se taie cartoful si oul  cubulete, verdeata se toaca marunt si somonul se taie fasiute.
Intr-un vas se amesteca toate acestea se pun cele doua linguri de iaurt se asezoneaza cu sare si piper si se aseaza peste platoul cu salata.Se orneaza cu felii de rosii si apoi se da la frigider pentru o jumatate de ora.







miercuri, aprilie 16, 2008

CIORBA CU LEGUME SI LINTE

INGREDIENTE:

200 g linte
2 cepe
6-7 fire ceapa verde
3 cartofi
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
un morcov(eu am pus zarzavat de ciorba cu morcov)
verdeata (patrunjel, leustean)
0,5 l bors
3 linguri cu bulion

MOD DE PREPARARE:

Se spala lintea in cateva ape apo se lasa la inmuiat o jumatate de ora.Intre timp se taie legumele, se pun 3l apa intr-o oala pe aragaz si cateva picaturi de ulei.Legumele taiate se pun in oala cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba.Pe la jumatatea fierberii se adauga lintea si bulionul.
Se lasa pe foc pana fierbe lintea (cca 15-20 min), se adauga borsul si se lasa sa dea in clocot.Se inchide si se pune verdeata tocata marunt, preferential se poate pune si o crenguta de cimbru.







MANCARICA CU NAUT











INGREDIENTE:

300 g naut
o ceapa
4 fire ceapa verde
un ardei gras rosu
ulei
o leg.patrunjel
o leg. marar
3 linguri cu bulion
sare ,piper

MOD DE PREPARARE:

SE pune nautul la inmuiat de cu seara...se pune la fiert si se schimba primele doua ape...intre timp se taie legumele si se pun intr-un vas cu ulei si putina apa la inabusit.Se lasa sa fiarba zece minute se adauga bulionulsi putina zeama in care a fiert nautul.Dupa cinci minute de fierbere se adauga nautul se asezoneaza cu sare si piper si se mai lasa un sfert de ora pe aragaz.la sfarsit se pune verdeata proaspat tocata.
Pofta buna!